Göran Söderström

Guldsmedsmästare

Jag tillverkar smycken i silver och guld efter egen formgivning. Till dem använder jag gärna olika sorters slipade stenar. Ofta både plockar och slipar jag dem själv. Jag arbetar även med metallen titan som på olika sätt är möjlig att färga till många nyanser. Har du en idé på ett smycke eller silversmedsarbete så kanske jag kan förverkliga den. Jag tar även emot omarbetningar eller reparation av smycken.

Jag är född och uppvuxen i byn Lannavaara, som ligger i nordöstra delen av Kiruna kommun. Jag har alltid haft ett brinnade intresse för silver och skapandet och därför valt att utbilda mig inom det. Jag har bland annat varit guldsmedslärling på Juhls silvergallery i Kautokeino och även gått guldsmedsskolan i Köpenhamn där jag även gjorde mitt gesällprov 1995. Innan det har jag avverkat två år på hantverkets folkhögskola i Leksand, där jag fick kunskap om hur man tillverkar större silversmedsarbeten.
De flesta av mina smycken tillverkar jag i silver och guld som jag ofta kombinerar med stenar samt metallen titan. Alla mina smycken är tillverkade efter min egen formgivning, vissa gör jag flera av och en del är unika det vill säga dem tillverkar jag bara i ett exemplar. Under många år har jag arbetet på ett stensliperi i Lannavaara, som även erbjuder olika sorters utbildningar inom gemmologi. Där har jag möjlighet att slipa mina egna stenar som jag sedan kan använda till mina smycken.
Söker du vigselringar eller har en idé på något smycke som du vill ha så tar jag gärna emot beställningar. Jag gör även reparationsarbeten och omarbetningar av gamla smycken.


Smycken i produktion


Unika smycken

Med unika smycken menas det
med att de endast tillverkas
i ett enda exemplar


Vigsel- och förlovningsringar

Vi kan tillsammans designa dina helt egna
ringar, ta en titt här för att få inspiration från några ringar jag tillverkat tidigare


Namnsmycken

Vill du bära någons namn, ditt eget namn eller något annat ord med dig? Jag kan tillverka ringar, halsband eller örhängen med just det du vill ha tryckt.


Kontakta Göran Söderström
 

Guldsmed Göran Söderström  
August Lundbergsbacken 3  
980 13 Lannavaara  
076 8008331
IG: @guldsmedgoransoderstrom